Sunday, 8 December 2013

RUGI AMBIL INSURANS TAKAFUL ?


KENAPA ANDA PERLUKAN INSURANS TAKAFUL ?

Jika anda rasa RUGI ambil insurans takaful, sebenarnya anda LAGI RUGI kalau tak ada insurans takaful. Sekiranya anda tidak membuat sumbangan hari ini, satu hari nanti anda pasti menyumbang dalam jumlah yang besar kepada hospital.

PEPATAH LAMA YANG SUDAH BERTUKAR – harimau mati meninggalkan belang tapi manusia mati meninggalkan HUTANG.

ATAU

Anda Sudah Mempunyai Perlindungan Dari Syarikat Anda  Bekerja ? tapi SAMPAI BILA ANDA AKAN BERKERJA DISITU ? 
BAGAIMANA KALAU ANDA MENGALAMI KEMALANGAN DILUAR WAKTU KERJA ? Anda Hanya Mungkin Berminat Selepas Bersara (Umur 60 tahun) ? tapi SEKIRANYA ANDA SAKIT PADA MASA ITU TIADA PLAN BOLEH DIAMBIL LAGI. SEKIRANYA boleh,  harganya adalah 5x ganda. MAMPUKAH ANDA ?

Tahukah Anda Insurans Kesihatan Hanya Boleh Diambil Ketika Sihat Sahaja. Sudah Ada Diabetis @ Darah Tinggi Segalanya Mungkin Sudah Terlewat.

Adakah Anda Boleh MEMBERI JAMINAN Anda Tiada Penyakit Apabila Menjelang Umur 50-an ? Sanggupkah Anda Menggunakan WANG EPF @ KWSP ANDA Untuk Membayar Bil Hospital ?

Sekiranya Saya Minta Dari Anda RM 50,000 Sudah Tentu Anda Tidak Akan Beri, Tapi Kalau Doktor Anda Minta RM50,000 Adakah Anda Akan Beri Sekiranya Ia Melibatkan Nyawa Anda?

Kebiasaanya apabila anda mendengar mengenai insurans takaful, anda akan membayangkan ianya hanya berkaitan dengan pampasan dan wang bayaran premium bulanan yang anda bayar setiap bulan akan hangus begitu sahaja. Di PruBSN Takaful, Manfaatnya ! semestinya lebih daripada itu.

Sila hubungi takafulexpert2u sekarang untuk mendapatkan khidmat nasihat percuma, semestinya berguna dan bermanfaat untuk anda dan keluarga anda. takafulexpert2u sedia membantu.


No comments:

Post a Comment